Rondreis Yucatán en Belize - 2

2 augustus, 2011

 

Na Tulum zijn we doorgereisd naar Belize. We hebben de bus genomen naar Chetumal en daar de bus naar Corozal in Belize. De bus van Chetumal naar Corozal was erg leuk, met reggae muziek aan boord en alles. In Corozal hebben we een hostel gezocht en zijn we vrij vroeg gaan slapen. De dag erop hebben we een beetje rondgelopen in het stadje en de vele koloniale huizen bekeken.

Op zaterdag zijn we met de boot naar San Pedro gevaren en van daar de boot naar Caye Caulker genomen. Nu zijn we op Caye Caulker en we hebben veel gedaan. De dag dat we aangekomen zijn, hebben we gezwommen met mensen die we in het hostel ontmoet hebben. In de avond zijn we wezen eten en heb ik barracuda gegeten erg apart, maar wel lekker. Op zondag zijn hebben we een snorkeltour gedaan. We hebben gesnorkeld in het Hol Chan Marine Reserve en het Caye Caulker Marine Reserve. We hebben veel gezien, koraal, tropische vissen, barracudas, verpleegsterhaaien, roggen en ook zeekoeien. De tour duurde de hele dag en we waren met tien man, waaronder Lisa, een duitse waarmee we de dag er voor waren gaan zwemmen. Ook waren er nog twee nederlanders op de tour, een nieuw-zeelander en vier britten. Het was een erg gezellige groep. Dezelfde dag in de avond ben ik wat gaan eten met Lisa en Johan, een Noor uit het hostel. Rowanne bleef in het hostel want ze voelde zich niet zo lekker. Terwijl we aan het zoeken waren naar een restaurantje, kwamen we iedereen van de snorkeltoer tegen en hebben we ons bij hun gevoegd. Steeds meer mensen plakten aan, en uiteindelijk kwamen we een restaurant binnen met 12 man. Het was erg gezellig.

Gisteren hebben we niet veel gedaan. We hebben de hele dag geluierd en gelezen en af en toe wat gegeten. Vandaag gaan we misschien even zwemmen.

Morgen gaan we weer verder, we nemen om 7 uur 's ochtends de boot naar Chetumal en dan gaan we verder in Mexico.