Weer een nieuw verhaaltje

7 november, 2009

 

Nou, ik vond het na een maand maar weer eens tijd om jullie een beetje op de hoogte te houden van mijn avonturen hier in Mexico. Ten eerste wil ik iedereen bedanken die in het gastenboek schrijft. Erg leuk al die berichtjes.  

Wat is er hier allemaal gebeurd? Eigenlijk niet veel. Ondertussen hebben we internet in ons huisje. Het is toch wel verbazingwekkend voor hoeveel dingen je internet gebruikt. Verder hebben we het nog steeds erg naar ons zin in ons nieuwe huisje. We hebben een nieuw muurtje laten plaatsen tussen onze kamers want de oude muur was van triplex van 3 mm en we konden precies horen wat er allemaal in de andere kamer gebeurde. Verder hadden we nog lekkage, een verstopt toilet en op dit moment is de wasmachine kaduuk. Maar het komt allemaal wel goed. Ook hebben we nu een keer in de week een poetsvrouwtje die komt schoonmaken voor het kapitale bedrag van 120 pesos, oftewel 6 euro. Voor dat bedrag kan je het zelf niet doen.

De afgelopen maand heb ik ook veel geldzorgen gehad, want ik heb nog steeds mijn lening niet van de IB-Groep, stelletje ***-ambtenaren. Daarnaast stond mijn spaargeld geparkeerd bij de bank van meneer Scheringa. Dus toen had ik opeens ook geen geld meer. Maar gelukkig heb ik alvast een deel teruggekregen van de DNB, en de rest komt later. Gelukkig valt het hele bedrag nog onder het depositogarantiestelsel.

Afgelopen weekend was het Halloween, dus dat hebben we ook gevierd, compleet met kostuums. Ik was verkleed als revolutionair. Wel geinig, gewoon wat beige kleding aantrekken, een pistool en een sigaar en klaar is Kees, of in dit geval Jasper.

Het wordt hier ondertussen ook duidelijk herfst. Wat houdt dat in? Dat houdt in dat het niet meer regent (hoera!), heel veel zon en lagere temperaturen. Overdag is het nog zo'n 25 graden, maar zodra de zon onder is dondert de temperatuur naar beneden. Aan het eind van de avond is het vaak maar zo'n 8-12 graden of zo. Om die reden heb ik van de week dan ook nog maar een trui gekocht.

Die trui heb ik gekocht op een winkelcentrum dat Andares heet. Dit is het nieuwste en meest chique winkelcentrum van de stad. Ik was er nog nooit eerder geweest maar het is erg mooi. We liepen daar, en omdat mijn horloges gejat zijn, gingen we voor de gein even bij Tag-Heuer kijken. We werden wel voor vol aangezien want d'r kwam gelijk een verkoopster die me zo'n ding probeerde te slijten. Maar ik vind omgerekend 1200 euro voor een horloge een beetje duur, hoe mooi ze ook zijn. Verder zitten er ook winkels van Cartier, Tiffany en zo, maar ook gewoon Zara, Pull and Bear en Puma. De wijk waar dat winkelcentrum zit heet Puerta de Hierro en er zitten ook nog leuke autowinkels, BMW, Ferrari, GMC, Maserati en Mercedes. Je kunt je geld er dus goed kwijt. Daarna zijn we even bij een koffiezaakje een frappucino gaan drinken, heerlijk op een terras.

Verder heb ik niet veel te melden, dus hou ik het hierbij.