Dia del Grito, verjaardagsfeest, verhuizing, tandarts

6 oktober, 2009

 

Na een redelijke periode van afwezigheid, vond ik het maar weer eens tijd om een update te dichten. Laat ik maar beginnen met Onafhankelijkheidsdag, dat is 16 september. Echter de Mexicanen vieren dat de avond er voor, of eigenlijk precies op 12 uur 's nachts. Deze dag heet Dia del Grito, ter ere van de Grito de Dolores, de toespraak van priester Miguel Hidalgo y Costilla in 1811 (geloof ik) waarin hij de onafhankelijkheid van Mexico verklaarde.  Wij hebben Dia del Grito gevierd in Casa Bariachi met klasgenoten. Casa Bariachi is een restaurant met typisch Mexicaans eten en mariachi, traditionele Mexicaanse muzikanten. Na Casa Bariachi zijn we doorgegaan naar een discotheek, Wall Street waar we nog een tijdje gefeest hebben totdat we het wel genoeg vonden. Foto's ervan staan in het fotoalbum.

Zoals ik al eerder gemeld had, zouden we mijn verjaardag en die van Gerben de 19e vieren. Zo gezegd zo gedaan, een heel huis vol mensen, niet normaal. Het enige wat dan weer jammer is, is dat je van die mensen hebt die door de kasten moeten gaan lopen snuffelen. En ik nu nog maar ??n horloge heb in plaats van drie. Als ik er ooit achter kom wie dat heeft gedaan, dan heeft die persoon een groot probleem.

Daarna is er eigenlijk niet zo heel veel gebeurd, het leven kabbelde rustig door. Ondertussen ben ik verhuisd. Ik woon nu met Gerben in een appartement in een "gated community" zo'n wijk met slagbomen bij de ingang en bewakers, dus lekker veilig, althans in theorie. Het huis is wel heel mooi, we zijn van alle gemakken voorzien, inclusief wasmachine en dakterras. Ook heb ik eindelijk mijn eigen kamer. Ik zal binnenkort wel wat foto's van het huis maken. Het adres is:

Chapalita Inn
        Av Guadelupe 6601
        Int. Danza del Venada 7
        Zapopan, Jalisco, Mexico

Nu ik eindelijk een huisje heb, is de volgende stap een auto. Die bussen en taxi's overal naar toe nemen begint ook te vervelen. Ik heb  besloten dat ik een pickup truck wil, zo'n Amerikaan, die zijn namelijk goedkoper in belasting dan een normale auto aangezien ze als "werkauto" worden beschouwd. Maar het merendeel van de Chevy Cheyenne's, Dodge Rams, Ford Lobo's, GMC Sierra's en Lincoln Mark LT's zijn full option uitgerust en worden gewoon als SUV gebruikt, met andere woorden, die bak erachter is voor de sier. Ze mogen ze wel niet, maar in sommige opzichten lijken Mexicanen veel op Amerikanen.

Alleen tijdens de verhuizing voelde ik mij niet zo goed. Ik was wat koortsig en zo. Ook begon er iets bij mijn kies pijn te doen, en ik voelde de bui al hangen. Nou, de pijn werd alleen maar erger, dus ik naar de tandarts. Wat bleek, er zat tandvlees op mijn verstandskies en dan bij het kauwen kwam dat tussen mijn kiezen te zitten en het was dus ontstoken. Het moest verwijderd worden. Na drie verdovingen deed het nog verrekte pijn, het verwijderen, maar goed, nu is het weg. Wel moet ik nu nog tien dagen lang antibiotica slikken, want ook andere plekken in m'n mond zijn ondertussen ontstoken en ook die doen pijn. Dus ben de ganse dag pillen aan het slikken, maar het komt goed, hoop ik.

Dan nog een heel grappig iets, enige tijd geleden zat ik zo 's avonds te zappen en kwam tot mijn grote verbazing Katja Schuurman voorbij. Wat bleek, Oesters van Nam Kee werd uitgezonden, hier in Mexico, in het Nederlands met Spaanse ondertiteling. Dat was heel apart.

Nou, hier hou ik het maar weer even bij.