Verjaardag en voetbal

11 september, 2009

 

Laat ik deze update beginnen met een bedankje aan iedereen die me gefeliciteerd heeft met mijn verjaardag, via mail, hyves, het gastenboek etc. Allemaal heel erg bedankt.

Ik heb mijn verjaardag nog niet officieel gevierd maar afgelopen woensdag zijn Uly en ik naar een vinoteca (slijterij) geweest en hebben we wat drank gekocht want 's avonds zouden we gewoon thuis wat drinken met z'n vieren, want Femke (Uly's vriendin), is ondertussen weer in Nederland. Ook kwam Gerco (een Nederlander die we hier kennen) nog even langs met zijn Mexicaanse vriendin Maria. We hadden ??n fles Smirnoff van een liter en eentje van 375 ml. Beide zijn opgegaan. Wonder boven wonder had ik op donderdag niet eens een kater. Amit en Gerben hadden als cadeau een fles Finlandia gekocht, mijn favoriete wodka.

Maar officieel ga ik mijn verjaardag pas de 19e vieren, samen met Gerben en een Mexicaanse vriend, Eric. Gerben is namelijk de 26e jarig en Eric de 23e. Dat beloofd een groot feest te worden.

Verder gebeurt hier niet zoveel. Het leven bestaat uit huiswerk, school en uitgaan in het weekend. Wat we ook veel doen is naar de bioscoop gaan. Dat is hier veel goedkoper dan in Nederland. Een bioscoopkaartje kost 45 pesos, ongeveer ? 2,50.

Afgelopen zaterdag zijn we ook naar een bar geweest om de WK kwalificatie wedstrijd Costa Rica - Mexico te kijken. Voor degenen die het interesseert, Mexico heeft gewonnen met 0-3. Afgelopen woensdag moest Mexico tegen Honduras spelen en heeft die wedstrijd met 1-0 gewonnen. Volgens mij staat Mexico nu op de tweede plek in de groep, achter de Verenigde Staten en voor Honduras. Ik moet wel zeggen dat het voetbal er op het veld hier wat harder aan toe gaat dan in Europa. Ik hoop ook dat Mexico naar het WK gaat, want ik wil een wedstrijd tussen Nederland en Mexico zien.

Nou, hier hou ik het weer eventjes bij.