De eerste weken school

29 augustus, 2009

 

Ik vond het wel tijd om weer eens iets van me te laten horen. Ondertussen heb ik de eerste twee weken school achter de rug. Ik heb les op dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 en op zaterdag van 09.00 tot 15.00.

Op dinsdag heb ik het vak Entorno Econ?mico, eigenlijk gewoon economie. Het is op zich niet zo moeilijk, maar het feit dat het in het Spaans is maakt het wel weer iets moeilijker. Op zaterdag heb ik Cultura Organizacional, dit vak gaat over bedrijfscultuur en hoe die veranderd kan worden. Het is wel een interessant vak, alleen soms is de docent wat moeilijk te volgen. Best vreemd, want de man komt uit Monterrey en daar heb ik toch een half jaar gezeten. Ook krijg ik redelijk wat huiswerk mee, maar is nog wel te doen.

Verder zijn we op zoek naar een huis. Geen makkelijke opgave. De reden hiervoor is dat we een huis/appartement met minimaal 3 slaapkamers willen en het niet te ver van de universiteit, maar ook niet te ver van de winkelcentra, supermarkten en zo mag zijn. Het liefste willen we een beetje hier in de buurt blijven, maar het probleem is dat dit een vrij dure wijk is. Maar ik heb er vertrouwen in dat we snel wat vinden.

Vandaag ben ik met Amit ook naar de migratiedienst geweest. Amit moet zijn visum verlengen en ik moet de mijne omzetten. Hiervoor moeten we alleen helemaal naar het centrum van Guadalajara gaan en dat is ongeveer een uur met de bus. Nu kunnen we over een week of twee terugkomen om ons visum weer op te halen. Tot die tijd mogen we Mexico ook niet uit.

Verder doden we de tijd met uitgaan, naar de bioscoop of naar een winkelcentrum gaan.

Hier hou ik het bij voor nu.