Weer in Mexico...2

9 augustus, 2009

Nu al weer een tweede verhaaltje...

Ondertussen ben ik alweer een paar dagen in Guadalajara en heb ik het erg naar mijn zin. Op vrijdagavond was het de verjaardag van Abril, was erg gezellig. Uly, de Mexicaanse huisgenoot van Amit en Gerben bleef maar tequila bestellen, maar wonder boven wonder had ik zaterdagochtend nergens last van.

Zaterdag ben ik met Gerben en Abril naar een winkelcentrum geweest om die stomme telefoonkaart aan de praat te krijgen. Er is hier een nieuwe wet die voorschrijft dat alle telefoonnummers geregistreerd staan. Voor Mexicanen is het heel simpel, die moeten gewoon een sms sturen met naam en geboortedatum of hun sofinummer. Maar als buitenlander is het allemaal weer veel moeilijker. Maar goed, het is nu eindelijk gelukt, dus ik kan nu telefoneren, op zich wel handig.

Ik weet niet of jullie het gehoord hebben, maar vandaag en morgen heeft Guadalajara heel hoog bezoek. Dan is er een ontmoeting hier tussen presidenten Calderòn van Mexico, Obama van de VS en minister-president Harper van Canada. Gisteren kwamen we langs het hotel waar ze zullen verblijven. Alles was al afgezet en het wemelde van politie, federales en militairen. Jammer genoeg zijn er geen publieke speeches of zo, zou wel leuk geweest zijn.

Nou, tot zover mijn korte update.

Ciao!