Weer in Mexico!

7 augustus, 2009

Het eerste verhaaltje

Zoals beloofd, zou ik iedereen op de hoogte houden van mijn nieuwe avontuur in Mexico. Ik ben nu in Guadalajara. Dat ligt het westen van het land, op ongeveer 7 uurtjes rijden van Mexico-Stad en 5 uurtjes van Puerto Vallarta aan de kust.

Woensdag 5 augustus moest ik ontzettend vroeg op om op tijd te zijn op Schiphol. Om 9.30 stapte ik aan boord van de Airbus A321 van Air France naar Parijs-CDG. Het was een korte vlucht en het vliegtuig was nog erg leeg, dus ik mocht bij de nooduitgang zitten. Had ik extra beenruimte.

Na aankomst op Parijs was het zoeken naar Terminal 2E. Gelukkig staat alles goed aangegeven en kon ik er zo naar toe lopen. Wel duurde het behoorlijk lang bij de douane, om onbekende reden want zo druk was het nou niet. Daarna de gate gezocht en maar gaan wachten op het vliegtuig, dat er al stond overigens.
De vlucht naar Mexico was ook niet slecht. Alleen vertrokken we uit Parijs om 15.00 in plaats van 13.30. Het vliegtuig was een Boeing 777-300ER, wel relaxed, alleen de stoelen waren wat hard vond ik. Wel had ik in mijn armsteun een AVOD (Audio/video on demand). Dat was erg leuk, met films, muziek, tv series, spelletjes etc. Ook zat ik bij een bulkhead, waardoor ik wat meer beenruimte had.

Aangekomen op Mexico-Stad, moest ik eerst door de douane, wat daar altijd lang duurt omdat je honderdduizend verschillende formulieren moet invullen. Dit keer was er nog eentje bij gekomen. Een waar ik moest invullen of ik de laatste twee dagen last heb gehad van hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, koorts etc. Vanwege de griep. Ook moest ik daar mijn contactgegevens invullen.
Daarna door naar de andere terminal, inchecken voor de vlucht naar Guadalajara. Dat ging ook allemaal goed, wel was het even haasten omdat ik door de vertraging van de Air France minder overstap tijd had. Maar het is allemaal goed gekomen en rond 22.45 kwam ik aan op Guadalajara. Amit en Gerben zijn me op komen halen en we zijn naar hun huis gegaan.

Verder, hier is het best warm, maar wel zonnig, hoewel het 's nachts regelmatig onweert. Maar ik heb nu nog even tijd om te acclimatiseren, maandag gaan Amit en ik naar school om de inschrijving en zo te regelen. Vanavond viert Abril, de vriendin van Gerben, haar verjaardag, dus we hebben al weer een feestje.

Mijn telefoonnummer hier is (+521)3314860288. Het nummer krijg ik op dit moment alleen nog niet aan de praat. Maar ik ga vandaag (vrijdag) naar een winkel van Telcel om 't nummer te activeren. Dus hopelijk dit weekend of er na werkt het.

Hier hou ik het bij voor nu.